fredag 26 juni 2009

Öring 3420

Middagen fixad S-O

6 kommentarer:

Anonym sa...

Alla öringar med fettfena skall tillbaka i sjön. Glöm inte det!Ni är väl sportfiskare eller??

Team Mieko Dalarna sa...

Vad jag vet finns det inga sådana regler på SILJAN,Vart har du fått dom uppgifterna i från?

Anonym sa...

Det är en stark rekommendation från alla fiskevårdområden kring Siljan. Det står för övrigt på skyltar som är uppsatta kring Siljan. Men som sagt det är en rekommendation och ingen kan än så länge "åka dit". Siljansöringen är starkt hotad och väl värd att bevara. Fettfene klippta och märkta öringar är det fritt fram att fiska upp. Det borde de som ni har köpt fiskekort hos ha meddelat er om. Det man inte vet kan man ju inte göra mycket åt.
Det snackas om maxmått och annat om gäddan. Öringar av den här kalibern är nog betydligt färre än gäddor över 100cm. I alla fall i Siljan.
Vi (de flesta)som trollar på Siljan regelbundet släpper alltid tillbaka öringar av den där kalibern.//Stefan

Team Mieko Dalarna sa...

Tack för den rodogörelsen Stefan då vet vi och andra som läst detta vad som gäller i framtiden,hade ingen aning om detta,står inte på fiskekortet och har då inte sett något där vi lägger i båten heller....

Svenskmastare sa...

Och glöm inte att släppa tillbaka alla stora gäddor också!? För stor gäddor äter inte så stor öringar....

Anonym sa...

Mieko!
Förstod nästan att det var så. Det är inte ert fel att informationen är så knapphändig. Pajkastning mellan områdesanvariga gör att det blir på det här viset.
Fiska på! Det är ni/vi som gör att det fortfarande finns några som bryr sig om det som händer under ytan i våra sjöar och inte bara åker vattenskoter och spelar dator.

Svenskmastare!
Nej de äter inte så mycket stor öring men de äter en jävla massa små. En stor öring har varit liten(logiskt kanske:-) en gång och har den klarat alla Siljans stora och små gäddkäftar så har den gjort det än mer än bra. Gäddan är långt ifrån utrotningshotad. Om någon tvivlar rekommenderar jag att den personen tar och tittar på Mitt i Naturen som gick för någon vecka sedan.
Nej!glesa ur gäddstammen och i med smolt och ögonpunktad rom i bäckar och åar så kanske det blir en fiskbar stam av den här typen av öringar. Gäddan är en av de sista fiskarterna som försvinner ur våra vatten. Öringen är en av de första. Bevisa motsatsen den som kan.//Stefan